KOCHlabs

Wortelmonsters toetsen
Get Involved
een advies

Wortelmonsters toetsen

Zodra er verdachte wortelmonsters zijn gevonden is dat een groot probleem. De grond moet worden behandeld, met hoge kosten. Na de behandeling wordt deze grondpartij meestal ongeschikt als teelaarde.  Daarom is het de moeite waard om deze te laten testen of het werkelijk duizendknoop wortels zijn. Er zijn honderden duizendknoopachtigen, maar slechts vier ervan zijn invasieve exoten die zijn verboden voor transport en handel. Tegelijk wordt bepaald of de aangeboden wortels levensvatbaar zijn, ze worden op kweek gezet om te zien of de wortels nog vitaal zijn.  Niet vitale wortels vallen buiten het verbod.  

– Carl Koch

 VAN THERMISCHE GRONDREINIGING

GROND VAAK ONBRUIKBAAR NA REINIGING VAN DUIZENDKNOOP

Als er in de partij grond wortels zijn aangetoond van de invasieve duizendknopen is er momenteel nog maar 1 snelle methode om de grond te reinigen en dat is door thermische reiniging.  Dat houdt in dat de grond gedurende een tijd op 70oC wordt behandeld, Dat kan door bijvoorbeeld de grond te stomen. 
Wanneer de grond dan thermisch is gereinigd van onder meer de japanse duizendknoop zijn in de bodem ook de meeste bodemorganismen afgedood. Deze dode bacterien, schimmels en bodemdiertjes gaan verrotten in de bodem waarbij veelal anaerobe situaties ontstaan. Wordt een dergelijke grond in een plantvak gebruikt, kan het zijn dat na verloop van tijd deze aanplant slecht groeit of zelfs uitvalt.  Het hangt van elke bodem af in hoeverre dit voorkomt. Dit is te meten middels bodemanalyses van Koch Eurolab waarbij Kochlabs kan inschatten wat het effect zal zijn van een dergelijke behandeling. 

v

Reviews

Wat onze klanten zeggen

“Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur.”

“Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

aantal rechtbank zaken

soorten analyses

lokaties

Total Years Experience

Get In Touch

Location: Tartustraat 1b  NL 7418 GX    DEVENTER

Telephone:  +31 (0)570 502010

Email: [email protected]

Opening Hours:   uitsluitend op afspraak !